Koulutusta - - Pennut - - Tarinoita - - Ajatuksia - - Uutisia - - Vieraskirja - - Etusivu

 

T-pentue mettäkoiriksi

T-pentueen alkutaival

Yhdistelmästä

ToukoPouko

TuomaKuoma

TyyliLyyli

TyyniTyyne

TarkkaMartta

 

Pennut

ja huomentuulet tuntureilta henkää...

Kasvattajan touhut ovat minulle täysin uusi asia. Vaikka seisojia on ollut meillä perheessä aina - yli kolmekymmentä vuotta - niin ensimmäistäkään seisojapentuetta ei ole katon alla ollut. Ei ollut, ennen vuotta 2009.

Syitä tähän on kaksi. Suurin niistä on, ettei minulla ennen Sellaa ole ollut kuin uroskoiria. Ne taas ovat syystä tai toisesta olleet ulkona jalostuksesta, joten edes se uroksen ohtina ei ole tuttua kauraa. Toinen syy on se, että kynnys lähteä pennuttamaan on minulle suuri. Minulla on semmoinen periaate, että jos sillä kentällä alkaa metsästäjä vilunkipeliä pelaamaan, niin se kopsahtaa ennemmin tai myöhemmin omaan nilkkaan. Pitää olla niin itsekäs, että haluaa jatkossakin itselleen hienoja metsästyskoiria. Se taas ei onnistu ilman rehellisyyttä ja vilpitöntä yhteistyötä. Joku voi pitää periaatettani naivina, mutta itse yritän tähän ihanteeseen joka tapauksessa pyrkiä.

Syksyllä 2007 olin valmis uskomaan, että Sellassa on sitä jotain, mitä seisojasta haluan ja niinpä uroksen etsintä alkoi. Tiukka etsiminen ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Suomesta olisi kyllä löytynyt ihan oivia koiria, mutta niitä oli käytetty jo niin rutkasti, ettei sellaisten käyttäminen tuntunut mielekkäältä. Osa ei taas tuntunut sopivan Sellan linjoihin. Toimet siirtyivät siis vuoteen 2009 ja uroskin oli jo 2008 syksyllä kiikarissa - Ferhills Jurddas.

Kevättalvella 2009 Sella pyöräytti viisi pentua ja T-pentue syntyi. Kennelnimeksi olen anonut Huomentuulen kenneliä, mutta viralliset vahvistukset nimen suhteen on vielä näin keväällä 2009 saamatta. Huomentuuli on peräisin Eino Leinon runosta "Virta venhettä vie". Huomentuuli kuvastaa uskoa ja luottoa tulevaisuuteen ja sen mahdollisuuksiin. Toisaalta se merkitsee minulle myös jatkuvaa kehittymistä, huomisen tuulien haistelua.

Vasemmalla on lista pennuista. Pennun nimeä klikkaamalla saat sitten lisätietoa ja havaintojani pentulaatikkoajalta kyseisestä koirasta. Jatkossakin tulen kertomaan havaintoni ja tietoni pennuista sen mukaan mitä uudet omistajat minulle milloinkin tiedottelevat.