Koulutusta - - Pennut - - Tarinoita - - Ajatuksia - - Uutisia - - Vieraskirja - - Etusivu

 

T-pentue mettäkoiriksi

T-pentueen alkutaival

Yhdistelmästä

ToukoPouko

TuomaKuoma

TyyliLyyli

TyyniTyyne

TarkkaMartta

 


ToukoPouko ja Mika.

ToukoPouko

Tämän kaverin nimi oli tiedossa jo ennen kuin pentue syntyi. Se ei tullut niinkään koiran, vaan tulevan omistajan iloksi. Loikkasen Mikalle oli Partasen Juhan kanssa leukailtu jo aikaisemminkin, joten ToukoPouko varattiin ihan Mikaa varten. No, kyllä Mika savolaisena toisten saman heimon heppujen naljailut ymmärtää. Mika varaili pentua ensimmäisen kerran vissiin jo kun Sella oli reilu parivuotias.

Touko on jässikkä. Niin henkisesti kuin fyysisesti. Se ei ole mikään päällepäsmäri vaan itsevarma ja suorasukainen ukko. Ei mikään vintiö eikä ehkä se kaikista kekseliäin, mutta reilun ja rehdin oloinen.

Toukolle tuli syntymässä haavauma selkään. Nähtävästi emä sikiöpussia natustellessaan kirputti Toukolta nahkan rikki etuhampaillaan. Haava hoidettiin antibiootilla, sillä keskellä yötä ei ompeluhommiin voitu synnytyksen käynnissä ollessa lähteä. Seuraavana aamuna synnytsongelmia ratkottaessa lääkäri totesi, että kyseessä on ulkoinen vamma. Eläinlääkäri kuitenkin vakuutti myöhemmin tunnistusmerkinnän ja tarkastuksen yhteydessä, että arpi saadaan korjattua paljon nätimmäksi. Luonnollisestikaan arven ei pitäisi vaikuttaa sen kummemmin koiran normaaliin elämään kuin sen saamiin arvosteluihin näyttelyissä. Haavasta on annettu todistus ja Mikalle hyvitys hinnassa, jotta hän voi käyttää koiran arven leikkauksessa.

Touko asustelee nyt Espoossa karkkarinarttu Miran ja nuoren malinoisin kaverina.

 
Herra itsevarmuus. (Kuva: Mika Loikkanen)