Koulutusta - - Pennut - - Tarinoita - - Ajatuksia - - Uutisia - - Vieraskirja - - Etusivu

 

T-pentue mettäkoiriksi

T-pentueen alkutaival

Yhdistelmästä

ToukoPouko

TuomaKuoma

TyyliLyyli

TyyniTyyne

TarkkaMartta

 


Oon mie vaan meleko jätkä!

TuomaKuoma

TuomaKuoma kuullostaa hölmöltä, mutta jahka eteen se kennelnimi saadaan, niin nimi sointuu paremmin. Huomentuulen TuomaKuoma siis.

Kuoma syntyi ensimmäisenä. Aluksi se oli porukan suurin, mutta aika äkkiä muut yhtä narttua lukuunottamatta menivät siitä ohi. TuomaKuoma oli pentuna hieman kepoisempi kuin muut ja sillä oli muutenkin omat vinkeet. Yleensä se meni nukkumaan ensimmäisenä ja heräsi viimeisenä. Kun se sitten heräsi, niin sitten sitä vilskettä riitti. Kuomasta tuli hetimiten isäni suosikki. Selässä lapojen takana olevien läikkien vuoksi sitä kutsuttiin aluksi "SiipiVeikoksi", josta sille jäi kai ikuisiksi ajoiksi meidän keskuudessa kutsumanimeksi "Veikko". Toisinaan Veikko tuumaili ja mietiskeli kaikessa rauhassa, joskus se härnäsi muita ja juoksi sitten pienemmuuttaan pakoon.

TuomaKuomalla huomattiin pentuna purentavika. Sillä oli melko ronski yläpurenta ja alakulmahampaat pureutuivat jo yläleukaan ikävästi. Luottotohtorimme Matti Behm hioi pennun alakulmahampaat lyhyemmäksi, jotta ne eivät entisestään jarruttaisi alaleuan kasvua. Purenta voi korjaantua, mutta hyvin todennäköistä on, että se jää pysyväksi. Toivottavasti koiran purukalusto korjautuu sen verran, ettei purentavika haittaa sen elämää. Uuden omistajan kanssa on sovittu hinnanpalautuksista jos purentavika todetaan hylkääväksi virheeksi vielä vuoden iässä.

TuomaKuoma lähti Jääliin Jaakko Sirviön perheeseen ja sai kutsumanimekseen Timi. Jaakolle tämä pentu on ensimmäinen seisoja, mutta kokemusta seisojajahdeista on jo takana.


TuomaKuoma lähdössä Jääliin.