Koulutusta - - Pennut - - Tarinoita - - Ajatuksia - - Uutisia - - Vieraskirja - - Etusivu

 

T-pentue mettäkoiriksi

T-pentueen alkutaival

Yhdistelmästä

ToukoPouko

TuomaKuoma

TyyliLyyli

TyyniTyyne

TarkkaMartta

 

T-Pentueen vanhemmat

Könkäänvaaran Cumppani astutettiin Ferhill´s Jurddaksella 11.1.2009.
Molemmat koirat ovat jalostusrekisterissä.


Narttu: Könkäänvaaran Cumppani

FI KVA
Riistakoira 3. vuonna 2012
Lapin piirinmestari 2009

Cumppani SSK:n tietokannassa


Uros: Ferhill´s Jurddas

FI KVA + MVA
Riistakoira 2. vuonna 2012

Jurddas SSK:n tietokannassaCumppani on Könkäänvaaran menestyksekkäästä C-pentueesta, josta tällä hetkellä kuusi koiraa on noussut voittajaluokkaan. Cumppani luovi kahden sisaruksensa ohella tiensä 2005 Junkkarin loppukilpailuun NUO1 tuloksella. Samana syksynä se sai ensin Kuusamosta AVO2 palkinnon ja nousi heti perään voittajaluokkaan erinomaisella tuloksella Muotkalla (AVO1, 93 p.). Koiralla on vaivaton metsästää. Se hakee säännöllisesti maastoa käyttäen, riittävän laajasti ja yhteyttä pitäen. Riistatöissä koira on tulinen, mutta silti hyvin heppo hallita. Peräänmenoa tai paukkunoutoa ei ole koskaan tarvinnut kitkeä pois, mutta silti - tai ehkä juuri siksi - sen avanssi on vapautunut ja röyhkeä. Se on luontainen tiedottaja ja sen noutovietti on korkea.


Jahtikuvia lisää galleriassa!

Kun lähdin etsimään urosta Cumppanille, oli tarkoitus löytää koira, joka omilta ja lähisukulaistensa ominaisuuksiltaan vastaisi käsitystäni metsämaastossa hyvin toimivasta seisojasta.

Hyvän metsäkoiran haku on tarpeeksi laajaa, maastoa hyväksi käyttävää, riittävän itsenäistä mutta silti ehdottomasti hyvin yhteyttä pitävää. Koiralla on oltava luontainen taipumus tiedottamiseen. Noutovietti on vahva ja ajovietti heikko. Koira on määrätietoisella kasvatuksella helppo pitää käsissä, vaikka sillä on palava halu metsästää. Tällaisia pentuja tästä yhdistelmästä soisi tulevan ja siksi Cumppanille on valittu urokseksi Jurddas, jonka ominaisuuksiin edellä mainitut seikat myös kuuluvat. Myös Jurddaksen suvussa esille nousivat nämä ominaisuudet.

Jurddaksella haettiin myös vastapainoa Cumppanin luonteeseen, joka on välillä ehkä hieman liikaakin silmää palvova. Lisää viileyttä ja järkähtämättömyyttä arkipäiviin. Molemmissa linjoissa korostuu myös varhaiskypsyys.


Jurddas, eli tuttavallisemmin "Rekku" oli juuri ennen astutushommia käynyt hoitelemassa Sotkamosta pari supia parempaan talteen. Petoeläinkovuutta siis löytyy ja sekin on tervetullut ominaisuus.